Ons Verhaal

Van Massagetherapeute Jo Verbruggen naar Praktijk Yojoma

Yojoma = ontspanning


Zo’n 10 jaar geleden werkte ik als PAB (persoonlijk assistentie budget) bij een kindje met een meervoudige handicap in Retie. Omdat hij ook nog naar school ging was ik overdag vrij van 9 tot 15 uur. Met die tijd wou ik wel iets doen en ben ik op zoek gegaan naar iets waar ik hem en andere kinderen mee zou kunnen helpen.

Zo ben ik bij voetreflexologie uitgekomen, een korte opleiding in Turnhout. Een heel interessante opleiding waar ik wel meer van wilde weten. Door te zoeken naar het opleidingscentrum waar de lesgeefster het over had, kwam ik bij de opleiding massagetherapeute.

Dat vond ik nog interessanter en deze opleiding ben ik beginnen volgen omdat ik graag mensen help en zelf al heel mijn leven last van mijn rug en spieren heb. En in deze tijd van stress en gehaast leven, wou ik mensen toch een moment van rust aanbieden.

In de loop van de jaren toch nog wel wat bijscholingen gedaan, kindermassage,

In 2014 werd ik mama van Seppe,  een kindje met een motorische beperking en die hoogsensitief is.

Als baby heb ik hem uiteraard heel vaak gemasseerd, en merkte ik vaak aan hem dat hij dit niet altijd prettig vond.

Met de achtergrond die ik had vanuit mijn hoofdberoep (opvoedster) weet ik dat niet alle mensen van veel aanrakingen houden. In dat opzicht ben ik op zoek gegaan naar een massagetechniek die anders is dan alle anderen en speciaal voor de mensen die moeite hebben met prikkelverwerking denk maar aan ASS, ADHD, HSP, …
Ook voor hen wou ik iets betekenen, zo ben ik bij de heppiemassage uitgekomen!

De naamswijziging naar Yojoma is gebeurd in 2018, ik heb mij bijgeschoold als baby en kinderyogadocente. Dit omdat niet iedereen van massage houdt. Zo leek het logisch om de massagetherapeute eraf te laten en er Yoga en massagepraktijk Yojoma van te maken.

Ik wil met praktijk Yojoma eigenlijk een praktijk zijn waar jong en oud, met of zonder speciale noden zich kan komen ontspannen. Zowel bij de massage als bij de yoga. Ook werk ik met essentiële oliën en natuurlijke producten om zo weinig mogelijk chemische stoffen op en in ons lichaam te krijgen!

Voor vragen kunnen jullie mij altijd vrijblijvend contacteren!

Praktijk Yojoma

Mensen een moment van rust aanbieden in deze tijden van gehaast leven en stress.